چگونه خون فرد بهبود یافته از کرونا به بهترین درمان برای مبتلایان تبدیل می شود؟

چگونه خون فرد بهبود یافته از کرونا به بهترین درمان برای مبتلایان تبدیل می شود؟

دانشمندان بسیاری از نقاط جهان پس از تجزیه و تحلیل نتایج آزمایش‌ها در هفته‌های اخیر و تأیید این واقعیت که خون بهبود یافتگان «کرونا»، حاوی سلاحی کارآمد، طبیعی و بدون عوارض جانبی علیه این ویروس مرگبار بوده که قابل تکثیر در تمامی سلو لهای بدن است، بسیار امیدوار شدند. شخصی که بیش از همه از […]

دانشمندان بسیاری از نقاط جهان پس از تجزیه و تحلیل نتایج آزمایش‌ها در هفته‌های اخیر و تأیید این واقعیت که خون بهبود یافتگان «کرونا»، حاوی سلاحی کارآمد، طبیعی و بدون عوارض جانبی علیه این ویروس مرگبار بوده که قابل تکثیر در تمامی سلو لهای بدن است، بسیار امیدوار شدند.

شخصی که بیش از همه از تائید این یافته‌ها در هفته‌های اخیر خوشحال است، دکتر آنتونی فاوشی ، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی(ان.آی.ای.دی) و یکی از اعضای تیم کاخ سفید برای مبارزه با کرونا و سایر ویروس ها در ایالات متحده است.

مطابق خلاصه آنچه که از گزارش سه شنبه گذشته وال استریت ژورنال آمده است، خون مبتلای بهبود یافته از کرونا، پروتئین‌هایی را تولید می‌کند که به همراه «پادتن‌ها »، وارد نبرد با کرونا شده و این پادتن ها، قابل جدا کردن از خود فرد بهبود یافته و تزریق به بیمار برای ایمن سازی وی در برابر این ویروس هستند.

در این گزارش آمده است: «یافتن پادتن‌ها در خون فردی که آزمایش خون داده، به این معنی است که او مبتلا به ویروس شده و سیستم پدافند مولکولی بدنش در حال نبرد با ویروس است که عملا همان سیستم ایمنی است که مجهز به عوامل دفاعی بیولوژیکی کافی برای مقابله با عفونت ها و بیماری هایی می باشد و پزشکان می توانند، مولکولهای آن را به عنوان پاد تن به خون افراد مبتلا به همان ویروس، انتقال دهند تا روند درمان آنها را تسریع کند.

به گفته آرتورو کازادوال، استاد دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانس هاپکینز بلومبرگ،( که در سال 1916 در مریلند ، تاسیس شده )، «پاد تن ها» درگذشته نیز در بحران های بهداشتی دیگر، مورد استفاده قرار گرفته اند که با موفقیت زیاد همراه بودند.

او توضیح داد که این روند، در زمان شیوع آنفولانزای اسپانیایی مورد استفاده قرار گرفت که در سال 1918، میلیون ها نفر را به کام مرگ فرستاد.این استاد همچنین خاطرنشان کرد: روند انتقال پاد تن ها از خون بهبود یافتگان به افراد مبتلا، مشخصا در زمان شیوع بیماری «اوریون»، فلج اطفال و سرخک در اوایل قرن گذشته، انجام شد.تازه‌ترین کاربرد این روش، پس از ظهور ویروس سارس در دسامبر 2002 در چین بود که دو ماه بعد، سندرم حاد تنفسی را به دنبال داشت که به ابتلای 8096 نفردر 29 کشور منجر شد و 724 نفر از آنها رهسپار دیار نیستی ساخت اما دیده شد که «سارس» به ناگهان از چشم ها پنهان گردید بدون این که واکسنی برای آن یافته شود و لذا امکان بازگشت دوباره سارس وجود دارد.

انتقال پاد تن ها را از فردی به فرد دیگر، اصطلاحا «پلاسما درمانی» می نامند ، اما این روش هنوز در درمان مبتلایان به کرونا به کار نرفته ولی نتایج آزمایش های اولیه انجام شده در چین، «اداره غذا و دارو»( اف.ای دی) آمریکا را ترغیب کرد تا اجازه بکاربردن این روش از سوی پزشکان را در روندی بدهند که از تشخیص برای اطمینان یافتن از خالی بودن بدن بهبود یافتگان از ویروس آغاز شده سپس آنتی بادی های موجود در پلاسمای خون وی برای کسب اطمینان از کافی بودن مقادیر پاد تن ها برای تزریق در خون فرد مبتلا ، مورد ازمایش قرار می گیرد؛ به شکلی که بدن فرد مبتلا بتواند به تنهائی به جنگ کرونا برود.

این فرایند درمانی یاد آور این رباعی است که می‌گوید:

ای نسخه نامه الهی که توئی………….ای آینه جمال شاهی که تویی

بیرون ز تو نیست آنچه در عالم هست …از خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی

بلاخره پس از تلاش‌های چند هفته‌ای پزشکان ایالات متحده نتیجه‌گیری کردند که درمان و علاح ویروس کرونا از داخل بدن خود انسان است