سازمان ”برنامه جهانی غذا” برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۰ اعلام شد

سازمان ”برنامه جهانی غذا” برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۰ اعلام شد

کمیته نوبل صلح در نروژ روز جمعه، ۱۸ مهرماه، نام سازمان ”برنامه جهانی غذا” از زیرمجموعه‌های سازمان ملل را به خاطر تلاش‌هایش در مقابله با گرسنگی بەعنوان برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۰ اعلام کرد. کمیته نوبل فعالیت‌های این نهاد بین‌المللی را در زمینه مقابله با گرسنگی و کمک به بهبود شرایط در مناطق درگیر […]

کمیته نوبل صلح در نروژ روز جمعه، ۱۸ مهرماه، نام سازمان ”برنامه جهانی غذا” از زیرمجموعه‌های سازمان ملل را به خاطر تلاش‌هایش در مقابله با گرسنگی بەعنوان برنده جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۰ اعلام کرد.

کمیته نوبل فعالیت‌های این نهاد بین‌المللی را در زمینه مقابله با گرسنگی و کمک به بهبود شرایط در مناطق درگیر در جنگ از جمله دلایل اهدای این جایزه عنوان کرده است.

کمیته نروژی نوبل گفته که برنامه جهانی غذا همانند “نیروی محرکی در تلاش برای جلوگیری از بەکارگیری گرسنگی به عنوان سلاح جنگ و درگیری” عمل کرده است.

کمیته نوبل صلح همچنین می‌گوید که با اهدای این جایزه به این سازمان امیدوار است که ”نگاه جهانیان را به سوی میلیون‌ها نفری جلب کند که از گرسنگی رنج می‌برند یا با تهدید آن مواجه‌اند”.

سخنگوی ”برنامه جهانی غذا”، روز جمعه در واکنش به اهدای جایزه به این سازمان اعلام خبر را ”لحظه‌ای گرورآفرین” برای این سازمان توصیف کرد

.برنامه جهانی غذا، مستقر در شهر رم، ایتالیا، سالانه به حدود صد میلیون نفر در ۸۸ کشور جهان کمک غذایی می‌کند.

جایزه نوبل صلح که با جایزه‌ای نقدی معادل ۱.۱ میلیون دلار همراه است روز دهم دسامبر، دو ماه دیگر،‌ در شهر اسلو، پایتخت نروژ، اهدا می‌شود.

این جایزه سال گذشته به ابی احمد، نخست وزیر اتیوپی اهدا شد.

توافق صلح او با اریتره به بن‌بست نظامی ۲۰ ساله بین این دو کشور در پی جنگ مرزی ۲۰۰۰-۱۹۹۸ پایان داد.باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۰۹ این جایزه را بەخاطر “تلاش‌های خارق‌العاده برای تقویت دیپلماسی و همکاری بین مردم” دریافت کرد.

از جمله برندگان دیگر صلح نوبل عبارتند از جیمی کارتر (۲۰۰۲)، ملاله یوسف زی، فعال در زمینه آموزش کودکان (مشترکا در سال ۲۰۱۴)، اتحادیه اروپا (۲۰۱۲)، سازمان ملل و کوفی عنان دبیر کل این سازمان (مشترکا ۲۰۰۱) و مادر ترزا (۱۹۷۶).

اهدای این جایزه براساس وصیت آلفرد نوبل، مخترع سوئدی آغاز شد و اولین جایزه درسال ۱۹۰۱ به برندگان اعطا شد.