دانشمندان چینی مدعی کشف راز جوانی شدند
اکنون همه چیز از معجونهای جوانی گرفته تا تزریق خون جوان برای معکوس کردن روند پیری آزمایش شده است، اما اکنون یک کشف دیگر به بارقهای از امید در این زمینه اشاره میکند. دانشمندان چینی ادعا میکنند که به موفقیتی کلیدی در حوزه مطالعات ضد پیری دست یافتهاند و ضمن تشریح تحقیقات خود میگویند مصرف […]
- ۱۷ آبان ۱۴۰۲
- کد خبر 3818
- بدون دیدگاه
اکنون همه چیز از معجونهای جوانی گرفته تا تزریق خون جوان برای معکوس کردن روند پیری آزمایش شده است، اما اکنون یک کشف دیگر به بارقهای از امید در این زمینه اشاره میکند.
دانشمندان چینی ادعا میکنند که به موفقیتی کلیدی در حوزه مطالعات ضد پیری دست یافتهاند و ضمن تشریح تحقیقات خود میگویند مصرف روزانه مکمل ویتامین C برای افراد مسن میتواند بسیار مفید باشد.
به نقل از آیای، سالهاست که روند پیری دانشمندان را گیج کرده و اسرار گذر عمر، آنها را به فکر فرو برده است.
تاکنون همه چیز از معجونهای جوانی گرفته تا تزریق خون جوان برای معکوس کردن روند پیری آزمایش شده است، اما اکنون یک کشف دیگر به بارقهای از امید در این زمینه اشاره میکند.
گروهی از دانشمندان چینی گروهی از سلولها به نام CHIT۱ را در نخاع شناسایی کردهاند که با روند پیری مرتبط است.
در حالی که دانشمندان هنوز در مراحل اولیه درک کاربردهای عملی این کشف هستند، معتقدند که مصرف دوز روزانه ویتامین C ممکن است به کند کردن روند پیری کمک کند.
CHIT۱ نشانگری برای درمان مشکلات پیری نخاع؟
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان اغلب دارای خواص ضد پیری بالقوه در نظر گرفته میشود. آنتی اکسیدانها به محافظت از پوست در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایداری هستند که میتوانند روند پیری را تسریع کنند و به مشکلاتی مانند چین و چروک، خطوط ریز و افتادگی پوست کمک کنند.
چشم انداز به کارگیری قدرت ویتامین C برای کند کردن پیری مطمئناً در دهه گذشته در جامعه علمی سر و صدا به پا کرده است.
افزایش سن نیز تأثیر قابل توجهی بر مشکلات مربوط به نخاع دارد، اما ما به طور کامل نمیدانیم که چگونه عمل میکند.
دانشمندان برای کشف تاثیر گذشت زمان بر نخاع، مطالعه خود را در یک مدل حیوانی انجام دادند و دریافتند که با افزایش سن نخاع، دو اتفاق مهم رخ میدهد. اول اینکه نورونهای حرکتی که به حرکت ما کمک میکنند، پیر میشوند و سلولهای ایمنی در نخاع بیش از حد فعال میشوند.
لیو گوانگهوی نویسنده ارشد این مطالعه میگوید: این خوشههای سلولی متمایز باید هدف زندگی خاصی داشته باشند. تحقیقات بیشتر ما نشان داد که آنها یک پروتئین سمی ترشح میکنند که به تسریع پیری نورونهای حرکتی کمک میکند.
دومین اتفاقی که میافتد این است که مقدار مادهای به نام CHIT۱ در نخاع افزایش مییابد. سپس این سلولها در اطراف نورونهای حرکتی جمع میشوند و آنها را سریعتر پیر میکنند.
با این حال، پژوهشگران راهی برای مقابله با این موضوع یافتهاند.
مطالعه آنها میگوید که اسید اسکوربیک که به کاهش سرعت پیری شناخته میشود، میتواند با اثرات CHIT۱ مقابله کند و به حفظ سلامت نورونهای حرکتی کمک کند.
گفتنی است که ویتامین C با نام اسید ال-اسکوربیک نیز شناخته میشود.
مقابله با پیری از طریق مصرف ویتامین C
پژوهشگران اثرات ویتامین C را بر روی ۱۰ میمون مسن در مدت سه سال آزمایش کردند. آنها میمونها را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه دوز روزانه ویتامین C دریافت کردند، در حالی که گروه دیگر گروه کنترل بودند.
آنها دریافتند که میمونهایی که ویتامین C دریافت کردهاند، بهبود قابل توجهی در علائم پیری در نورونهای حرکتی خود نشان دادند. این نشان میدهد که مصرف مکملهای خوراکی ویتامین C میتواند برای افراد مسن مفید باشد.
اگرچه پژوهشگران اکتشافات خود را با مطالعه روی حیوانات انجام دادند، اما میگویند سطوح بالاتری از CHIT۱ را در مایع اطراف مغز انسان و در خون افراد مسن یافتهاند.
این مطالعه در مجله معتبر «نیچر»(Nature) منتشر شده است.
منبع: ایسنا